Orban: „Pentru prima oară, există condiţiile politice parlamentare care pot să ducă la alegeri anticipate”

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban a declarat, luni, în contextul politic legat de moţiunea de cenzură, că pentru prima oară, există condiţiile politice care pot să ducă la alegeri anticipate, el avertizând că e un risc să se vină cu propuneri de premier care nu pot forma o majoritate în Parlament.

„Vreau să atrag atenţia colegilor mei din partid că pentru prima oară există condiţile politice parlamentare care pot să ducă la alegeri anticipate. La ora actuală, cu excepţia PNL, care a scăzut drastic în ultimele trei luni, celelalte partide politice care în momentul de faţă anunţă susţinerea pentru moţiunea de cenzură pot înregistra în sondajele de opinie scoruri mai bune decât cele înregistrate pe 6 decembrie, şi e posibil să îşi dorească alegeri anticpate”, a explicat Ludovic Orban.

El a continuat: „Deci, eu vă spun, pentru prima oară există cu adevărat condiţiile politice parlamentare care să poată duce la anticipate. Dacă se joacă cu focul, pe ideea desemnării unor premieri care să nu aibă capacitatea să formeze o majoritate parlamentară, există riscul major să se perpetueze criza şi să se ajungă la alegeri anticipate”.

Orban a arătat că soluţia pe care susţinut-o încă dinainte de Congresul PNL este una foarte simplă şi foarte clară, şi anume refacerea coaliţiei de guvernare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here