Ce nume ia în calcul PNL pentru a-i lua locul lui Ludovic Orban la şefia Camerei Deputaţilor

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Liberalii au discutat cel puţin patru variante de propuneri pentru şefia Camerei Deputaţilor în locul lui Ludovic Orban, au declarat surse din conducerea partidului pentru News.ro.

Potrivit acestora, două dintre variante ar fi Robert Sighiartău, fostul secretar general al PNL, sau Lucian Bode, actualul ministru al Afacerilor Interne.

De asemenea, sunt vehiculate şi numele Ralucăi Turcan, actuala ministră a Muncii, care oricum şi-ar putea pierde portofoliul, dar şi cel al lui Florin Roman, în prezent vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, impus de tabăra Cîţu încă înainte de congres.

Surse din PNL au explicat pentru News.ro că premierul Florin Cîţu nu va oficializa demisia lui Ludovic Orban din funcţia de preşedinte al Camerei până după moţiunea de cenzură.

”Îl vom lăsa să conducă şedinţa de plen în care se va vota moţiunea împotriva guvernului PNL ca să vadă toată lumea cine este Orban”, au precizat sursele citate.

Florin Cîţu mai are la dispoziţie o săptămână să depună demisia lui Orban, în caz contrar fostul lider PNL precizând că o va depune el însuşi.

Fostul preşedinte PNL Ludovic Orban a anunţat lunea trecută că şi-a depus la partid demisia de la conducerea Camerei, avertizând că, în cazul în care, într- o perioadă de maximum 15 zile, nu va fi depusă la Camera Deputaţilor, şi-o va depune personal.

”Astăzi (luni – n.r.) am trimis la partid  demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, aflată la dispoziţia preşQedintelui PNL pentru a fi depusă în momentul în care consideră că este necesară această depunere. Nu am depus demisia la Camera Deputaţilor, pentru că, dacă astăzi mi-aş fi dat demisia de la Cameră, cel mai probabil în situaţia politică în care ne găsim, ar fi putut ajunge preşedinte al Camerei Deputaţilor un PSD-ist şi nu vreau să fac niciun cadou PSD. Demisia mea nu este la dispoziţia domului Cîţu pe o perioadă nelimitată. În cazul în care, într-o perioadă de maximum 15 zile, ea nu va fi depusă la Camera Deputaţilor, mi-o voi depune eu personal”, a declarat Orban.

El a subliniat că este o decizie irevocabilă, pe care o va pune în practică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here