Inquam Photos / George Călin

Secretariatul Camerei Deputaților a solicitat Ministerului Sănătății, vineri, ca toți parlamentarii și echipele lor să fie testați. Camera Deputaților este condusă de Marcel Ciolacu.

”PSD dă din nou dovadă de ipocrizie. Pe de o parte solicită testarea de urgență a parlamentarilor, pe de altă parte îi acuză pe miniștrii PNL că profită de poziții pentru a se testa de urgență.

Asigurarea necesarului de teste pentru depistarea COVID-19 nu a fost o prioritate pentru guvernul Orban! A devenit acum, când conducerea PNL este suspectă de infectare.

Liberalilor nu le pasă de români nici astăzi, însă cer testare rapidă pentru ei! Orban se izolează la Vila Lac 1 în condițiile în care sute de români sunt ținuți în carantină, la grămadă, în locuri insalubre. PNL, ești o rușine pentru istoria României!

#GuvernatiNuTradati”, se arată într-un mesaj al PSD pe Facebook.

Toți membrii Biroului Permanent Național al PNL vor intra în izolare la domiciliu, după ce senatorul liberal Vergil Chițac a fost diagnosticat pozitiv cu coronavirus, a anunțat, vineri, președintele PNL, Ludovic Orban.

„În timpul reuniunii Biroului Executiv, domnul ministru Victor Costache a confirmat faptul că un coleg de-al nostru, domnul senator Vergil Chițac, a fost diagnosticat pozitiv. Adică este infectat cu COVID-19. Am decis ca, având în vedere că senatorul Vergil Chițac a participat la reuniunea Biroului Politic Național, toții membrii Biroului Politic Național se vor izola la domiciliu, în conformitate cu deciziile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență. De asemenea, toți senatorii au obligația să se izoleze. Nu așteptăm ancheta epidemiologică. Atât timp cât există cel mai mic risc ca vreun membru al Biroului Politic Național care a participat la ședința să fie purtător al coronavirus, se izolează la domiciliu și solicităm diagnosticarea rapidă”, a declarat Orban la Parlament.

Premierul interimar a solicitat ministrului Sănătății să creeze rapid un mecanism de derulare a anchetelor epidemiologice pentru toți liderii PNL care s-au întâlnit recent.

De asemenea, nu vom aștepta diagnosticele și vom fi la dispoziția medicilor epidemiologi pentru a putea derula ancheta epidemiologică cu toate persoanele cu care am intrat în contact, astfel încât să se poată dispune de urgență măsura de izolare la domiciliu”, a adăugat Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here