Papa Francisc, după ce toate bisericile din Italia au fost închise: Măsurile draconice nu sunt întotdeauna bune

Inquam Photos / Octav Ganea

„Măsurile draconice nu sunt întotdeauna bune”, a criticat vineri Papa Francisc, apelând la episcopi şi la preoţi să nu-i lase pe credincioşi „singuri” în faţa noului coronavirus, împotriva căruia mai multe ţări au impus restricţii severe, informează AFP.

Această declaraţie vine în contextul în care dieceza de Roma, căruia papa îi este episcop, a anunţat joi seara închiderea până pe 3 aprilie a tuturor bisericilor aflate sub jurisdicţia sa, în urma aplicării „restricţiilor impuse circulaţiei persoanelor de către decretul adoptat de guvernul italian pentru a stopa răspândirea virusului”.

„În aceste zile ne alăturăm bolnavilor şi familiilor care suferă în urma acestei pandemii„, a declarat Papa, citat de agenţia italiană Ansa, în timpul mesei sale zilnice din capela reşedinţei sale din Casa Sf. Marta, unde locuieşte, nu departe de Bazilica Sf. Petru.

El şi-a dedicat rugăciunile „preoţilor care trebuie să însoţească poporul lui Dumnezeu prin această criză„, astfel încât aceştia să aibă „puterea şi capacitatea de a alege cele mai bune mijloace de a ajuta”.

Măsurile draconice nu sunt întotdeauna bune”, a adăugat suveranul pontif într-o critică indirectă la adresa restricţiilor impuse în anumite ţări, în special în Italia, care interzic deplasările, şi prin urmare, vizitele preoţilor la credincioşi, în special la persoanele în vârstă şi izolate şi, de asemenea, împiedică organizarea de slujbe şi înmormântări.

Papa încheie solicitând episcopilor şi preoţilor să dea dovadă de „discernământ” pentru a lua „măsuri care nu îi lasă singuri” pe credincioşi, astfel ca aceştia din urmă să se simtă „acompaniaţi” de liniştea dată de „sacramente şi rugăciune”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here