După ce autoritățile au aprobat dezvoltarea unui complex rezidențial, turistic și de agrement pe 10 hectare, în apropiere de cabana Piatra Arsă, un investitor a obţinut autorizaţie de construcţie pentru prima casă de vacanţă şi drumul de acces aferent, scrie Newsweek.

În vreme ce loturile de teren din zonă, scoase la vânzare pe internet, stârnesc tot mai mult interes, activiştii de mediu spun că muntele va fi astfel distrus, potrivit stirileprotv.ro

Utilaje de mare tonaj vor urca tot mai des pe platoul Bucegilor. Autorităţile din Dâmboviţa au dat liber la construit în zona de dezvolvare durabilă a parcului natural şi se lucrează deja la drumul care va merge spre prima casă de vacanță.

Prima casă de vacanţă care urmează să apară pe platoul Bucegilor va avea apă adusă cu cisterna de la poalele muntelui, energie electrică produsă de panouri fotovoltaice şi fosă septică.

Planul urbanistic aprobat de Consiliul Local Moroieni este, însă, ambiţios. Potrivit documentului, în zonă, pe o suprafaţă de 10 hectare, vor fi ridicate mai multe imobile, iar primarul susţine că ar fi vorba şi de hoteluri şi pensiuni, Terenul pe care urmează să se construiască se vinde deja pe internet, cu 19 euro/metru pătrat. Primarul din Moroieni susţine că sunt mai mulţi investitori care vor să vină în zonă.

Edilul susţine că planurile pe care le-a aprobat au şi avizul administraţiei Parcului Natural Bucegi. Reprezentanţii rezervaţiei au confirmat că în zona se poate construi, dar au anunţat că vor exista anumite condiţii care trebuie îndeplinite, notează jurnaliștii Pro TV.

Vor trebui să ţină cont de o arhitectură locală, deci n-avem ce căuta cu termopane, cu inoxuri, vopseluri portocalii şi aşa mai departe”, a spus Horia Iuncu, director al Parcului Natural Bucegi.

Aflată pe partea cealaltă a muntelui, administraţia din Sinaia critică proiectul.

Mi se pare total iresponsabil, pur şi simplu o schimonosire a muntelui şi va duce la un haos, la fel cum s-a creat în multe alte zone în ţară”, susține Vlad Oprea, primarul din Sinaia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here