Parlamentul a dat undă verde pentru producerea energiei regenerabile pe terenuri agricole degradate

Foto: INQUAM/George Călin

Plenul Camerei Deputaţilor a votat, miercuri, modificarea şi completarea Legii 18/1991, care va permite construirea de parcuri pentru producerea energiei regenerabile pe terenuri agricole de clasa a III-a, a IV-a şi a V-a de calitate, având categoria de folosinţă arabil, păşune, vii şi livezi, precum şi pe cele amenajate cu lucrări de îmbunătăţiri funciare, transmite News.ro.

”Ne adaptăm legislaţia la cerinţele de la nivel european, în domeniul energiei regenerabile. În calitate de Cameră decizională, Camera Deputaţilor a adoptat astăzi un proiect de lege iniţiat de reprezentanţii PNL, pentru modificarea şi completarea Legii 18/1991, care va permite construirea de parcuri pentru producerea energiei regenerabile pe terenuri agricole de clasa a III-a, a IV-a şi a V-a de calitate, având categoria de folosinţă arabil, păşune, vii şi livezi, precum şi pe cele amenajate cu lucrări de îmbunătăţiri funciare”, anunţă deputatul PNL Ervin Molnar.
Prin legea votată astăzi, oferim un cadru destinat autorizării şi dezvoltării specificului dezvoltării facilităţilor de producere a energiei regenerabile facil şi menit să încurajeze investiţiile în domeniu, spune parlamentarul liberal.
Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat proiectul de lege în şedinţa din data de 2 februarie 2022. De remarcat că toate Comisiile de specialitate sesizate din Camera Deputaţilor, precum şi Consiliul Legislativ şi Consiliul Economic şi Social au avizat favorabil proiectul legislativ pe care l-am votat astăzi în plen, mai afirmă Molnar.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here