Partidul Ecologist, refugiu pentru radicalii din PSD

Parlamentarul Cătălin Rădulescu a anunțat, sâmbătă, pe Facebook că s-a înscris, alături de Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu, în Partidul Ecologist Român și va candida pentru un nou mandat de deputat la Argeș.

Partidul Ecologist Român, condus de Dănuț Pop, nu a reușit să intre în Parlament la precedentele alegeri.

În timp ce Rădulescu a fost exclus din PSD, Nicolae și Pleșoianu au demisionat ca urmare a faptului că nu au fost puși pe listele de candidați pentru Parlament.

În mesajul postat, Cătălin Rădulescu spune că Marcel Ciolacu i-a îndepărtat, atât pe el, cât şi pe Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu, Codrin Ştefănescu şi Ecaterina Andronescu, dar şi alţi peste 100 de de parlamentari de pe listele de candidaţi la alegerile generale pentru că s-ar fi opus „votării stărilor de alertă şi carantinării românilor suspicionaţi de coronavirus”.

Şerban Nicolae, care a demisionat din PSD, a anunţat joi, tot pe Facebook, că va candida pentru un nou mandat de senator pe listele Partidului Ecologist Român. El a adăugat că, ”alături de colegii de la PER, şi în echipă cu Liviu Pleşoianu, cu transparenţă şi onestitate ca întotdeauna vreau să ofer electoratului din Bucureşti o alternativă politică de patriotism, legalitate, dreptate socială şi viaţă sănătoasă”.

Pe lista de foști pesediști care au migrat spre Partidul ecologist se află și Emanoil Savin, fost primar al staţiunii Buşteni şi finul lui Liviu Dragnea. 

Senatorul Emanoil Savin, fost primar al staţiunii Buşteni, candidează la alegerile parlamentare din 6 decembrie pentru un nou mandat de parlamentar și lista Partidului Ecologist din Prahova pentru Camera Deputaţilor.

Emanoil Savin, cunoscut drept „finul lui Liviu Dragnea”, a trecut, în ultimii 15 ani, pe la toate partidele importante. În 2016, a fost ales senator din partea PSD, partid pe care l-a părăsit, devenind senator neafiliat.

În ianuarie anul acesta, el s-a afiliat grupului PNL, pe care l-a părăsit la scurt timp, anunţând ulterior că trece la grupul parlamentar al PSD.

Tot recent a demisionat din PSD şi senatorul Nicolae Avram, care a anunţat că va candida pentru Camera Deputaților pe listele Partidului Ecologist Român, în județul Vâlcea.

Bogdan (Trif n.red.) m-a umilit din cale afară. M-au cooptat Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu și am fost rugat să fiu coleg cu ei. Îi cunosc de mulți ani, le cunosc capacitatea și umanitatea din ei și am zis da. Am mers la Vâlcea, pentru că la Sibiu era lista făcută și nu am vrut să deranjez. De fapt ei m-au cooptat pe mine, nu eu pe ei. Le-am zis că nu mă duc la Sibiu, că e o echipă făcută și nu vreau să deranjez„, a explicat Nicolae Avram, citat de turnulsfatului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here