Președintele Trump a ratificat noul plan de relansare economică în valoare de 900 miliarde dolari

Preşedintele american Donald Trump a ratificat duminică seară noul plan de relansare economică în valoare de 900 de miliarde de dolari, evitând un blocaj al Guvernului, potrivit BBC, preluat de News.ro.

Iniţial, Trump a refuzat să semneze legea, spunând că vrea ca oamenii să primească mai mulţi bani. Amânarea a însemnat că milioane de americani şi-au pierdut, temporar, ajutorul de şomaj.

Planul în valoare de 900 de miliarde de dolari a fost aprobat de Congres după o lună de negocieri. Este parte a unui pachet de 2.300 de miliarde de dolari care include legea Guvernului federal.

Dacă Trump nu ar fi semnat legea până luni, la miezul nopţii, serviciile publice ar fi fost închise dacă legislatorii nu a fi aprobat o lege provizorie.

Aproximativ 14 milioane de americani au fost afectaţi de amânarea ratificării planului. Acum, ajutoarele de şomaj vor fi restabilite.

Nu este clar de ce Trump, care se află în Florida, a decis în final să semneze proiectul pentru a deveni lege. Preşedintele a fost supus presiunii ambelor părţi ale Congresului.

El a spus că semnează legea cu „un mesaj puternic care spune clar Congresului că elementele inutile trebuie să fie înlăturate”.

Pe 20 ianuarie, Trump va preda mandatul de preşedinte lui Joe Biden, care a avertizat că amânarea semnării legii va avea „consecinţe devastatoare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here