Patru pacienți de la „Matei Balș”, transferați la „Marius Nasta”. Doi bolnavi sunt în stare critică, la Terapie Intensivă

Inquam Photos/ Octav Ganea

Patru pacienți COVID de la „Matei Balș” au fost transferați la Institutul „Marius Nasta” din Capitală, doi dintre ei fiind în stare critică, la terapie intensivă, a anunțat managerul spitalului, medicul Beatrice Mahler, în această dimineață.

Cei patru pacienți sunt două femei și doi bărbați, cu vârste cuprinse între 62 și 89 de ani. Doi pacienți sunt stabili, iar doi sunt în stare critică, internați la terapie intensivă.

În total, la „Marius Nasta” mai sunt 32 de locuri libere, managerul Beatrice Mahler explicând că vor putea fi aduși și alți pacienți de la „Matei Balș”, dacă este nevoie. 

Un număr de 53 de pacienţi au fost transferaţi la 11 spitale din Capitală, în urma incendiului la Institutul „Matei Balş”. 

Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţă la Instititutul „Matei Balş” din București, unde sunt trataţi pacienţi cu COVID, despre care fostul manager Adrian Streinu-Cercel declară că erau în stare medie spre severă din punct de vedere al gravităţii şi care aveau nevoie de oxigen suplimentar.

Patru pacienţi au murit, trei fiind deja găsiţi carbonizaţi de echipele de intervenţie, iar o a patra persoană nu a răspuns manevrelor de resuscitare. 

Pentru moment, nu se cunoaşte cauza incendiului, iar la faţa locului se află specialişti ISU, dar şi poliţişti de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei.

Aparținătorii pacienților de la INBI „Matei Balș” pot verifica situația despre relocarea pacienților evacuați în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș” din Capitală la cele două numere de telefon puse la dispoziție de DSU: 021.2069398 si 021.2648515.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here