Patru persoane au furat o maşină de lux din parcarea unui mall din Bucureşti și l-au obligat pe proprietar să le dea 3.500 de euro ca să i-o restituie

Patru persoane care au furat, în mai, un autoturism din parcarea unui centru comercial din Bucureşti şi au determinat proprietarii, prin intimidare, să le plătească 3.500 euro pentru a le restitui maşina, au fost arestate preventiv vineri.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de patru persoane, cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi şantaj, conform unui comunicat, scrie Agerpres.

Procurorii notează în ordonanţă că, la data de 14 mai, bărbaţii ar fi furat cheia originală a unui autoturism marca Audi A7, iar ulterior au folosit-o fără drept şi au sustras autoturismul ce se afla în parcarea unui complex comercial.

În perioada 15 – 21 mai, inculpaţii, prin constrângeri repetate, au intimidat persoanele vătămate provocându-le o stare de temere, determinându-le astfel să le plătească suma de 3.500 euro pentru a le restitui autoturismul”, menţionează anchetatorii.

Parchetul informează că cei patru au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar, vineri, procurorii au sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, propunerea fiind admisă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here