„Pedeapsa maximă este închisoarea pe viaţă”. Tragedia MH17: Procurorii tribunalului de la Schiphol urmează să ceară pedepse împotriva celor patru inculpaţi în doborârea Boeingului 777

Procurorii de la tribunalul din Schiphol urmează să ceară săptămâna aceasta pedepse împotriva celor patru bărbaţi condamnaţi în contumacie în doborârea zborului MH17 al Malaysia Airlines în 2014, soldat cu 298 de morţi, în estul Ucrainei, relatează AFP, potrivit News.ro.

Ei urmează să prezinte actul acuzării în trei zile de audieri care încep luni, privind inculparea a patru gradaţi de rang înalt separatişti proruşi din estul Ucrainei cu privire la uciderea celor 298 de persoane care se aflau la bordul aeronavei Boeing 777.

Cei patru suspecţi – ruşii Serghei Dubinski, Igor Ghrchin şi Oleg Pulatov şi ucraineanul Leonid Harcenko – au refuzat să participe la acest proces în Olanda.

Verdictul tribunalului de la Schiphol, în apropiere de Amsterdam, în apropiere de aeroportul de unde a decolat Boeingul, urmează să fie pronunţat în 2022.

”Pedeapsa maximă este închisoarea pe viaţă”, a declarat AFP un purtător de cuvânt al tribunalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here