Pedeapsa primită de criminal, după ce a ucis și tăiat în bucăți un milionar chinez

Un bărbat care a ucis un milionar chinez și i-a tranșat trupul a fost condamnat la închisoare în Canada, într-un caz care făcut mare vâlvă și în China.

Li Zhao fusese găsit vinovat de crimă, după ce l-a împușcat pe Gang Yuan, care îi era rudă, în 2015, în timpul unei dispute violente. Luni, o instanță canadiană l-a condamnat pe Zhao la 10 ani și șase luni de închisoare.

Cazul a stârnit mare interes în Canada și China. Luni, judecătorul Terence Shultes, de la Curtea Supremă din British Columbia, a spus că această crimă a fost comisă cu cruzime de către Zhao, care, însă, a arătat ulterior „remușcări aparent autentice” pentru faptele sale, potrivit BBC.

„Pentru cei care au descris caracterul lui Zhao, comportamentul său din acea zi a fost în contradicție cu „persoana caldă, amabilă, non-violentă și generoasă” pe care au ajuns să o cunoască”, a spus judecătorul.

Milionarul Yuan era vărul soției lui Zhao. Cei doi bărbați și familiile lor locuiau împreună într-un conac deținut de Yuan în West Vancouver.

Yuan era cunoscut pentru trecutul său colorat. În vârstă de 42 de ani, bărbatul, care a câștigat milioane din afaceri cu petrol și cărbune, fusese căsătorit de mai multe ori.

Pe 2 mai 2015, Yuan i-a făcut lui Zhao o propunere de afaceri care includea și căsătoria cu singura fiică a lui Zhao, Florence Zhao, starul unui reality show. Înfuriat de propunere, Zhao i-a spus lui Yuan că „era incest” și l-a numit „fiară”, potrivit unui document al instanței.
Cei doi bărbați au început să se bată și Zhao l-a împușcat în cele din urmă pe Yuan.

„În acel moment mintea mea a început să meargă în gol”, a spus Zhao în timpul procesului său.

Zhao, un vânător pasionat, a încercat să scape de cadavru tăindu-l în 108 bucăți pe care le-a pus în pungi de plastic. Soția și soacra lui i-au descoperit fapta și au anunțat poliția.

La începutul acestui an, el a fost achitat pentru crimă cu premeditare, dar a fost condamnat pentru omor, iar judecătorul a ajuns la concluzia că acțiunile „agresive” ale lui Yuan în timpul luptei lor l-au determinat pe Zhao „să reacționeze într-un mod exagerat, pentru că i-a fost frică”.

Zhao a stat în arest preventiv din 2015. Condamnarea de luni ia în calcul acest interval, fiecare zi în custodie fiind echivalată cu 1,5 zile din pedeapsă, astfel că mai are de stat la închisoare doi ani și patru luni.

Potrivit South China Morning Post, averea lui Yuan este de aproximativ 15,8 milioane de dolari americani și va fi împărțită între cei cinci copii ai săi.

Zhao avea, de asemenea, afaceri prospere în Canada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here