Sursa: Pexels

Mai multor români li s-a refuzat îmbarcarea spre țară, în această dimineață, în vreme ce se aflau pe aeroportul din Istanbul. Motivul: nu au un test PCR negativ, relatează Realitatea.PLUS.

Mai mulți români sunt blocați în acest moment pe aeroprtul din Istanbul. Avionul a plecat fără ei pentru că nu aveau un test PCR negativ. Există această regulă, dar ea ar trebui să intre în vigoare începând din data de 12 februarie.

Din primele informații, se pare că este vorba despree 11 români care nu au făcut testul PCR anti-Covid. Clujenii au venit cu avionul din Dubai și aveau escală în Istanbul, potrivit sursei citate.

Conform deciziilor Guvernului din 4 februarie se aplică obligativitatea testului COVID la îmbarcare numai din data de 12 februarie. Până atunci, toți cei care vin din țări aflate pe lista galbenă sunt plasați în carantină la domiciliu. Din 12 februarie, cele două măsuri vor funcționa în paralel: testul PCR COVID va permite îmbarcarea în avion, iar la aterizare se va emite decizia de carantinare. 

Până în prezent, nu este încă clar de unde provine eroarea gravă, care a făcut ca cei 11 români să rămână pe aeroportul din Istanbul.

1 COMENTARIU

  1. Evitați escalele in aeroportul din Istanbul. Din cauza corupției generalizate au ajuns toți incompetenții la conducerea aeroportului astfel încât gafele de genul asta și altele sunt inevitabile acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here