Inquam Photos / Octav Ganea

Potrivit unor surse din interiorul PSD, o parte dintre actualii parlamentari PSD nu vor mai candida sau nu vor prinde locuri eligibile pe listele social-democraților la alegerile generale programate pe 6 decembrie 2020, dezvăluie ziare.com.

Conform surselor din interiorul PSD, lista candidaților de la Senat va fi deschisă la București de Gabriela Firea. Pe locul doi se va afla Gabriel Mutu, fostul primar de la Sectorul 6, fiind urmat de Daniel Zamfir, actual senator PSD și soțul Oanei Stancu, realizator și producător la Antena3. Serban Nicolae se va afla și el pe lista PSD București pentru Senat, în schimb doar pe locul patru, loc considerat neeligibil.

Următorul pe listă este avocatul Gheorghe Piperea, urmat de Robert Cazanciuc. În momentul de față, PSD are cinci senatori de București însă scorul partidului a scăzut considerabil față de alegerile din 2016.

Tot conform surselor PSD, Carmen Dan și Liviu Pleșoianu nu vor mai apărea pe listele PSD pentru alegerile parlamentare.

De asemenea, după pierderea alegerilor locale și șefia PSD Vrancea, nici Marian Oprișan nu va mai fi trecut pe listele PSD pentru parlamentare.

Pe lista celor care nu vor mai prinde un mandat de deputat sau de senator din partea PSD s-ar mai afla Niculae Bădălău (care și-a anunțat dealtfel încă de ieri intenția de a părăsi viața politică), Cătălin Rădulescu, Eugen Nicolicea, Florin Iordache și Nicolae Bacalbașa. Surse din interiorul PSD arată că și Viorica Dăncilă are șanse infime să prindă un loc eligibil pentru alegerile din 6 decembrie. Fostul premier a fost deja înlocuit în fruntea organizației de femei a PSD cu Doina Fedorovici, iar conducerea partidului ar încerca să elimine de pe locurile eligibile toți membrii care au adus prejudicii de imagine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here