Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov într-un dosar de angajare frauduloasă în care e implicat fostul şef al Transelectrica, Dănuţ Caraşol

Trei percheziţii ale poliției au avut loc marți dimineață în Bucureşti şi în Ilfov, la locuinţele unui fost funcţionar public, într-un dosar referitor la angajarea frauduloasă într-o companie naţională de interes strategic. Surse apropiate anchetei au declarat pentru News.ro că cel vizat este fostul şef al Transelectrica Marius Dănuţ Caraşol, care şi-a falsificat diploma de studii.

Perchezițiile a fost efectuată de ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals, constând în modalitatea frauduloasă de angajare în cadrul unei companii naţionale de interes strategic, prin utilizarea unor documente falsificate ce atestau nereal, studii superioare necesare ocupării funcţiei în cauză.

Prejudiciul reclamat este de peste 460 000 de lei, sumă cu care compania angajatoare s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Fostul preşedinte al Transelectrica Marius Dănuţ Caraşol și-a pierdut funcția în luna septembrie, după ce Edupedu.ro a relatat că deşi susţine în CV-ul oficial că “este absolvent al Facultăţii de Electrotehnică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti”, el nu a absolvit facultatea respectivă.
 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here