Persoana care ar putea primi o recompensă de 25 mil. de dolari de la SUA. Informațiile pe care le-a oferit despre al-Baghdadi

O persoană care a furnizat informaţii ce au condus la Abu Bakr al-Baghdadi, mort în weekend, urmează să primească întreaga recompensă sau o parte a recompensei în valoare de 25 de milioane de dolari promisă oricui ar fi oferit informaţii cruciale despre liderul Statul Islamic, dezvăluie The Washington Post, citat de news.ro.

Potrivit ziarului american, această persoană este sus plasată în rândul SI şi era însărcinată cu organizarea deplasărilor în Siria ale celui mai căutat om din lume, supranumit „Fantoma”.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, într-o operaţiune a forţelor speciale americane la Barisha, un sătuc situat în nord-vestul Siriei în apropiere de frontiera cu Turcia, Abu Bakr al-Baghdadi s-a detonat împreună cu trei copii de-ai săi, potrivit preşedintelui american Donald Trump, după ce a fost încolţit într-un tunel sub casa în care se ascundea.

Ce s-a întâmplat cu sursa americanilor, după moartea lui al-Baghdadi

Potrivit WP, această persoană, prezentă în timpul operaţiunii militare, a fost scoasă din zonă, două zile mai târziu, împreună cu familia sa.

Statele Unite au oferit până la 25 de milioane de dolari recompensă în schimbul unor informaţii despre „califul” autoproclamat al SI.

„Sursa” americanilor le-a furnizat o descriere a ascunzătorii lui al-Baghdadi, de la dispunerea camerelor şi tunelurilor secrete şi până la numărul paznicilor.

Această persoană – care s-a întors împotriva SI după uciderea unui membru al familiei de către gruparea jihadistă, potrivit unui oficial citat de WP – a intrat în contact cu kurzii, care au transferat-o americanilor.

Cel mai probabil, este vorba de același spion kurd care a furat o pereche de chiloți de la Abu Bakr al-Baghdadi, din care a fost extrasă mostra de ADN prin care s-a confirmat identitatea liderului terorist.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here