Kurzii au furat o pereche de chiloți de la Baghdadi, ca să aibă mostră de ADN

Un spion sub acoperire, care lucra pentru rebelii kurzi din nordul Siriei (Forțele Democratice Siriene / SDF) a furat o pereche de chiloți de la Abu Bakr al-Baghdadi ca să obțină o mostră de ADN, cu ajutorul căreia să-i fie confirmată identitatea liderului terorist.

Americanii aveau deja ADN-ul liderului ISIS în arhivă, de când l-au arestat în Irak în 2004 pentru participare la insurgența sunnită de după operațiunea Iraqi Freedom. Cele două mostre au fost comparate și s-a confirmat că e vorba de aceeași persoană

„Propria noastră sursă, care a putut să ajungă la al-Baghdadi, a luat o pereche de chiloți de-a lui al-Baghdadi ca să facem teste ADN și să ne asigurăm 100% că persoana pe care o urmăream era chiar al-Baghdadi” a spus Polat Can, consilier pentru SDF, potritiv Reuters.

Această misiune sub acoperire a avut loc înainte ca Statele Unite să lanseze atacul care a dus la uciderea liderului grupării teroriste Stat Islamic.

Polat Can a mai afirmat că SDF și CIA au începută să lucreze împreună la 15 mai ca să-i ia urma lui al-Baghdadi. Liderul terorist se mutase de la Deir al-Zor, un oraș sirian unde s-au dat lupte foarte grele între rebeli și armata lui Assad, la Idbil și urma să se mute mai departe la Jarablus, când a fost încolțit și omorât.

„Toate informațiile și accesul la al-Baghdadi, precum și identificarea locului unde se afla, au fost rezultat al muncii noastre. Sursa noastră a fost implicată în trimiterea coordonatelor, direcționarea raidului aerian și în misiunea propriu zisă până în ultimul minut” a mai transmis Polat Can, citat de Reuters.

În discursul în care a anunțat decesul lui Abu Bakr al-Baghdadi, Donald Trump a spus că americanii au primit de la kurzi informații care au fost de ajutor, fără să detalieze natura lor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here