Peste 10.000 de semnături vor fi depuse la Guvern pentru retragerea lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneția

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Mai multe organizații civice depun, vineri, la Guvern o petiție care cere retragerea lui Tudorel Toader, fost ministru al Justiției, din Comisia de la Veneția, anunță ziare.com.

Acțiunea va avea loc vineri, în intervalul 12:00 – 12:20, în față Guvernului, fiind invitat să participe oricine dorește.

Potrivit unui eveniment pe Facebook, până acum s-au strâns 10.300 de semnături.

Dacă ești în București vineri, 20 decembrie, vino alături de noi, membrii comunităților Reset Iași și Declic, eventual în pauză de prânz, că împreună să le arătăm că ne pasă de imaginea României și de prezența unor figuri reprobabile în instituții prestigioase precum Comisia de la Veneția.

Chiar dacă au trecut trei ani de la începutul celor mai mari proteste din România, încă ne pasă și mai avem energie să ne implicăm

În perioada cât a fost ministru, Tudorel a acționat exact împotriva recomandărilor Comisiei de la Veneția al cărui membru era și încă mai este, că un adevărat ‘cal troian’ perfid și toxic”
, se arată pe pagina evenimentului.

Petiția, intitulată „Cerem retragerea lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneția!”, poate fi accesată aici.

„Noi, semnatarii acestei petiții, va solicităm să revocați mandatul dlui Tudorel Toader și să îl înlocuiți din Comisia de la Veneția, având în vedere că a nesocotit valorile și principiile statului de drept și ale independenței justiției.

În perioada în care a fost ministru al Justiției, dl Tudorel Toader a adus modificări nocive la legile Justiției și a dispus înființarea Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SSIIJ)”, se arată, între altele, în textul documentului.

2 COMENTARII

  1. […] „La iniţiativa Comisiei speciale (comisia Iordache), Parlamentul a adoptat Legea 207 din 20 iulie 2018, pentru modificarea şi completarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară, iar prin art. 88 indice 1 – 88 indice 9 a consacrat şi înfiinţarea Secţiei speciale de investigare a infracţiunilor din justiţie, urmând apoi întreaga odisee parlamentară, cu multe controverse şi neconstituţionalităţi!!!”, scria Tudorel Tpader, vineri seara, în loc să-și vadă de grijile personale generate de petiția pusă în mișcare pentru a-l scoate din Comisia de la Veneția. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here