Peste 200 de expulzări pregătite de Franţa, după uciderea unui profesor de către un islamist

Franţa pregăteşte expulzarea a 231 de străini aflaţi pe o listă a guvernului din cauza convingerilor religioase extremiste, a relatat duminică postul de radio Europe 1, la două zile după ce un islamist cecen a decapitat un profesor, transmite Reuters, preluat de News.ro.l

Ministerul francez de Interne, responsabil de expulzarea străinilor, nu a fost disponibil pentru comentarii.

Guvernul de centru al preşedintelui Emmanuel Macron este presat de partidele conservatoare şi de extremă dreapta să ia măsuri mai ferme împotriva rezidenţilor străini care implică un risc de securitate.

Profesorul Samuel Paty a fost asasinat, vineri, la Conflans-Sainte-Honorine de un tânăr de origine cecenă, după ce le-a arătat elevilor caricaturi cu profetul Mahomed la un curs cu privire la libertatea de exprimare. Cecenul în vârstă de 18 ani, Abdoullakh Anzorov, născut la Moscova şi refugiat în Franţa împreună cu familia sa, a fost împuşcat mortal de poliţişti, asupra sa trăgându-se nouă gloanţe.

Duminică, zeci de mii de oameni au ieşit în stradă, la Paris şi în alte oraşe din Franţa, pentru a-l omagia pe profesorul Samuel Paty.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here