Eleva de 14 ani care a inventat un posibil tratament pentru Covid-19

Sursa: 3M Young Scientist Challenge

Anika Chebrolu, o elevă de clasa a VIII-a din Texas, a dezvoltat o moleculă care, atașându-se de o anumită proteină a virusului SARS-CoV-2, îl împiedică să mai acționeze, transmite CNN.

Potrivit sursei citate, fata a câștigat un premiu de 25.000 dolari, în carul competiției 3M Young Scientist Challenge.

Anika a spus că a fost inspirată să găsească remedii pentru virusuri după ce a aflat ce tragedie a generat pandemia de gripă din 1918 și după ce a aflat câte persoane mor în fiecare an în Statele Unite, în ciuda vaccinărilor anuale și a medicamentelor anti-gripale de pe piață. „Anika are o minte curioasă și și-a folosit curiozitatea pentru a pune întrebări cu privire la un vaccin pentru Covid-19”, a declarat, pentru CNN dr. Cindy Moss, care a făcut parte dub juriul 3M Young Scientist Challenge.

„Munca ei a fost cuprinzătoare și a examinat numeroase baze de date. De asemenea, a dezvoltat o înțelegere a procesului de inovare și este un comunicator magistral. Dorința ei de a-și folosi timpul și talentul pentru a face din lume un loc mai bun ne dă tuturor speranțe”,a mai afirmat dr. Moss

„Am dezvoltat această moleculă care se atașează de o anumită proteină a virusului SARS-COV 2 și îi blochează funcționarea. Bunicul meu, când eram mai mică, mă îndruma întotdeauna spre știință. El era profesor de chimie și îmi vorbea permanent despre tabelul periodic al elementelor. Învățând toate aceste lucruri despre știință am ajuns să o îndrăgesc în timp”, a explicat Anika Chebrolu, citată de CNN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here