Peste 40 de persoane, suspectate că au folosit documente falsificate pentru a obţine indemnizaţii destinate sprijinirii angajaţilor în contextul pandemiei / Valoarea prejudiciului

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Peste 40 de persoane urmează să fie audiate de poliţiştii din Bucureşti, într-un dosar în care sunt suspectate că au folosit documente falsificate pentru a obţine indemnizaţii destinate sprijinirii angajaţilor în contextul pandemiei de COVID-19. Prejudiciul este estimat la 720.000 de lei, informează News.ro.

”Astăzi, 14 iunie 2023, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice  – Sector 1 pun în aplicare 42 de mandate de aducere, în Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. În fapt, în perioada 2020 – 2021, 42 de persoane, folosind documente falsificate, ar fi solicitat şi primit din partea agenţiilor de plăţi si inspecţie socială din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Călăraşi, Giurgiu, Dâmboviţa şi Prahova indemnizaţii destinate sprijinirii salariaţilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS COV 2,  în valoare de 4.500 de lei/lunar”, a transmis Poliţia Capitalei.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că prejudiciul total generat bugetului de stat este de 720.000 de lei.

Persoanele urmează să fie duse la audieri în vederea dispunerii măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice  – Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Fostul director al Unifarm Adrian Ionel, condamnat definitiv la un an de închisoare cu amânarea executării pedepsei / Luase 6 ani și 8 luni în primă instanță

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here