Plahotniuc rupe tăcerea să-l atace pe Dodon: A adus Moscova stăpână peste politica moldovenească

Vlad Plahotniuc, fostul lider PDM și dat în urmărire internațională, a făcut o nouă declarație publică după aproape trei luni, ca să-l atace pe Igor Dodon. Postarea lui Plahotniuc poate fi scurtată simplu la „v-am spus eu”. Politicianul fugar spune că răsturnarea guvernului Sandu face parte din planul lui Dodon se a readuce Rusia la Chișinău și de a îndepărta Rep. Moldova de Europa. În același timp, în acuză și pe liderii ACUM că au căzut în capcana rusească.

„Eu nu am participat și nu am fost în nici un fel implicat în producerea acestor schimbări în politica moldovenească. Răsturnarea Guvernului Sandu a confirmat avertizarea mea anterioară că președintele Dodon va impune jocul său personal, va aduce Moscova stăpână peste politica moldovenească și va face tot posibilul să concentreze principalele pârghii politice în mâinile sale și să reorienteze vectorul geopolitic al țării dinspre Occident spre Rusia. Miza anti-Plahotniuc a fost, de fapt, o capcană pentru blocul ACUM, a fost o miză pro-rusească.

Astăzi, după căderea Guvernului Sandu, Moldova nu mai are nici o șansă să urmeze, ca altădată, un traseu euro-atlantic de dezvoltare, orientarea fermă pro-europeană din ultimii ani este în prezent grav compromisă, iar vina pentru acest dezastru geopolitic aparține și liderilor blocului ACUM.

Lipsa de flexibilitate, lipsa de strategie, inclusiv nedorința lor de a dialoga și dușmănia față de democrați i-a aruncat pe liderii blocului ACUM în brațele socialiștilor și i-a dus pe o cale greșită, cu consecințe grave pentru țară, mai întâi de toate. Într-un final, vedem astăzi că liderii ACUM au ajuns la covata spartă, iar Republica Moldova și-a pierdut, într-un timp record, profilul geopolitic pro-european.” a scris Vlad Plahotniuc în primul mesaj public de după august 2019.

Fostul lider PDM a menționat că parlamentarii formațiunii au votat împotriva Maiei Sandu și pentru guvernul lui Dodon deoarece au fost șantajați cu dosare. Chiar și așa, Plahotniuc este de părere că democrații sunt singurii care mai pot garanta orientarea pro-europeană a Republicii Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here