Planurile de „apărare”, făcute de America și Europa, în caz de invazie rusă și oprire a gazului

Sursa: Pixabay

Statele Unite sunt pregătite ca, în cazul unui atac rus în Ucraina, să interzică exportul către Rusia de tehnologie americană, a anunţat marţi un oficial de rang înalt de la Casa Albă, relatează AFP, preluată de News.ro.

”Opţiunile de control al exporturilor pe care le examinăm împreună cu aliaţii noştri vor aplica o lovitură dură ambiţiilor (preşedintelui rus Vladimir) Putin de industralizare a economiei sale şi  va afecta domenii care sunt importante pentru el, de exemplu inteligenţa artificială, computerele cuantice, apărarea, domeniul aerospaţial şi alte sectoare-cheie”, avertizează acest oficial.

Statele Unite şi Uniunea Europeană (UE) au luat măsuri pentru a-şi proteja aprovizionarea cu gaze naturale a Euorpei, în cazul în care Rusia ar decide, în cazul unui conflict dexchis, să închidă robinetul, mai anunţă acest ofcial de rang înalt de la Casa Albă.

El avertizează Moscova împotriva oricărei ”instrumentalizări” a vânzărilor ruse de hidrocarburi.

”Rusia are cel puţin tot atâta nevoie de venituri din gaze naturale şi petrol cât are nevoie Europa de livrări (ruse) de energie”, subliniază el.

Manevre militare „interarme” rusești în apropierea Ucrainei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here