Platforma pentru criptomonede Coinbase concediază o cincime din forţa de muncă

Sursa: Pixabay

Platforma pentru criptomonede Coinbase concediază o cincime din forţa de muncă, respectiv aproximativ 1.100 de persoane, pe fondul prăbuşirii preţurilor acţiunilor sale şi a criptomonedelor, transmite CNBC, potrivit News.ro.

Bursa de criptomonede va reduce cu 18% din locurile de muncă cu normă întreagă, potrivit unui e-mail trimis angajaţilor marţi dimineaţă.

Coinbase are aproximativ 5.000 de lucrători cu normă întreagă, ceea ce înseamnă o reducere a numărului de persoane de aproximativ 1.100 de persoane.

Acţiunile Coinbase au scăzut marţi cu aproximativ 0,75%.

CEO-ul Brian Armstrong a subliniat o posibilă recesiune şi necesitatea de a gestiona erodarea capitalului companiei şi de a creşte eficienţa. El a spus, de asemenea, că compania a crescut ”prea repede” în timpul unei pieţe majore.

”Se pare că intrăm într-o recesiune după un boom economic de peste 10 ani. O recesiune ar putea duce la o nouă iarnă criptografică şi ar putea dura o perioadă îndelungată. Deşi este greu de prezis cum economia sau pieţele, planificăm întotdeauna ce este mai rău, astfel încât să putem opera afacerea în orice mediu”, a spus Armstrong în e-mail, adăugând că iernile criptografice anterioare au dus la o scădere semnificativă a activităţii de tranzacţionare.

Coinbase a spus iniţial că întrerupe angajările. Două săptămâni mai târziu, gigantul cripto a anunţat că prelungeşte îngheţarea pentru ”viitorul previzibil”.

La începutul acestui an, Coinbase a declarat că intenţionează să adauge 2.000 de locuri de muncă la nivel de produs, inginerie şi design.

”Costurile angajaţilor noştri sunt prea mari pentru a gestiona eficient această piaţă incertă. Deşi am încercat tot posibilul să facem totul corect, în acest caz, acum îmi este clar că am supraangajat”, a spus Armstrong.”

Vestea vine în timpul unei erodări profunde pentru acţiunile Coinbase. Compania a devenit publică printr-o listare directă în aprilie anul trecut, în timpul unui boom al pieţelor cripto şi al investitorilor care solicitau acţiuni tehnologice de mare creştere.

Acţiunile Coinbase au scăzut cu 79% în acest an şi cu 85% faţă de maximul istoric.

Între timp, bitcoin a scăzut la aproape 22.000 de dolari şi a pierdut 53% din valoarea sa în acest an.

 

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here