Polițiști din Pitești, anchetați după ce un bărbat a murit în timp ce încercau să-l evacueze de la o terasă unde izbucnise un incendiu

Un bărbat de 63 de ani din Pitești a murit la scurt timp după ce a fost imobilizat de polițiști pe motiv că refuza să plece de la terasa unui restaurant cuprins de incendiu.

Parchetul face cercetări pentru purtare abuzivă și ucidere din culpă, iar ministrul de Interne, Lucian Bode, se declară „convins că se va face urgent lumină în acel caz şi se va stabili cine se face vinovat de moartea bărbatului”.

Incidentul a avut loc vineri, la un restaurant din Autogara Sud din Piteşti. Friteuza din restaurant a luat foc, iar în urma apelurilor la 112 acolo au fost trimise echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul de Ambulanţă şi Poliţie.

La scurt timp, bărbatului i s-a făcut rău, iar echipajul de pe ambulanță nu l-a putut salva, fiind declarat decesul.

Cu ocazia intervenţiei la un incendiu la un local (aparatură electrică), un bărbat care consuma băuturi alcoolice la o masă a refuzat să iasă din incintă. Bărbatul a fost somat, iar ca urmare a faptului că cel în cauză nu s-a supus indicaţiilor şi s-a manifestat recalcitrant, s-a procedat la evacuarea sa. Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator„, a anunţat iniţial Poliția Argeș, conform Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, Florian Popa, susține că bărbatul a fost evacuat „având în vedere şi starea de pericol în care acesta se afla, iar în această împrejurare i-a venit rău”.

Ca urmare, a fost solicitat un echipaj medical pentru a-i acorda îngrijiri (…). Bărbatul a fost evacuat folosindu-se minimum de forţă necesară. (…) Bărbatul nu a fost încătuşat, acesta a fost invitat să iasă din incinta localului, iar în aceste împrejurări s-a manifestat recalcitrant atât faţă de persoanele aflate în jur, cât şi faţă de poliţişti”, a precizat Florian Popa.

El a mai spus că bărbatul avea asupra sa mai multe medicamente. „Cauza exactă a decesului va fi stabilită în urma necropsiei. (…) În cauză se desfăşoară cercetări de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti„, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, Florian Popa, citat de Agerpres.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, într-o conferință de presă, că situația se va clarifica foarte repede şi că va fi stabilit vinovatul.

Pentru mine, ca ministru al Afacerilor Interne, când moare un om în timpul unei intervenţii a ISU, Poliţie, Jandarmerie, structurile noastre este cu adevărat o tragedie. Ştiu ce s-a întâmplat acolo.

În timp ce asigurau intervenţia ISU la un incendiu, poliţiştii de la Secţia 2 de Poliţie Piteşti au încercat să încătuşeze un bărbat în vârstă de 63 de ani, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, care refuza să părăsească locaţia şi devenise recalcitrant.

Din păcate, bărbatul de 63 de ani a intrat în stop cardio-respirator şi cu toată intervenţia echipajului de ambulanţă, care era la faţa locului, din păcate acesta a decedat. Ancheta este preluată de către un procuror şi sunt convins că se va face urgent lumină în acest caz, cine se face vinovat de moartea acestui om, indiferent de cum s-ar fi comportat el, pentru că eu, de fiecare dată, tuturor angajaţilor MAI le cer să acţioneze cu calm şi responsabilitate„, a spus Lucian Bode.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here