Poliţistul Eugen Stan, condamnat definitiv la 20 ani închisoare pentru pedofilie

Fostul poliţist Eugen Stan, care a fost arestat în 2018, după ce a agresat sexual doi copii, în lift, a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, la 20 de ani închisoare.

Iniţial, în luna iulie, Judecătoria Sectorului 6 îl condamnase la 19 ani de închisoare, însă Curtea de Apel Bucureşti i-a majorat pedeapsa cu un an.

Potrivit Parchetului General, în perioada 2 noiembrie 2009 – 5 ianuarie 2018, Eugen Stan a agresat sexual 18 persoane, cu vârste între 5 şi 38 de ani, în diferite locuri din Bucureşti.

Procurorii au stabilit că Stan își urmărea victimele în drumul lor spre blocurile în care locuiau, infracţiunile fiind săvârşite sub constrângere în scara imobilelor sau în liftul acestora.

În perioada 2 noiembrie 2009 – 5 ianuarie 2018, inculpatul Eugen Stan a agresat sexual 18 persoane, cu vârste între 5 şi 38 de ani, în diferite locuri de pe raza municipiului Bucureşti. Modul de operare al inculpatului viza, în general, urmărirea victimelor în drumul lor spre blocurile în care locuiau, infracţiunile fiind săvârşite, sub constrângerea exercitată de inculpat, în scara imobilelor sau în liftul acestora”, se arată în rechizitoriul cauzei.

Pe 8 ianuarie 2018, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus începerea urmăririi penale în cazul lui Eugen Stan, care era polițist la acea dată, pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală asupra a doi minori, de 5, respectiv de 9 ani.

Prin ordonanţa din 9 ianuarie 2018 a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a dispus preluarea cauzei de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă ÎCCJ.

Pe parcursul urmăririi penale au fost preluate mai multe dosare de la Parchete de pe lângă Judecătoriile de sector din Bucureşti având ca obiect, de asemenea, săvârşirea unor infracţiuni de agresiune sexuală de către Eugen Stan, acestea fiind reunite într-un singur dosar. 

Arestarea polițistului Eugen Stan a avut urmări și la nivelul Ministerului de Interne, după ce în presă au apărut informații că asupra acestuia au mai fost lansate acuzaţii fără a se lua nicio măsură împotriva lui. Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne a demarat o anchetă în cadrul căreia au fost cercetați disciplinar 18 angajaţi ai Poliţiei Române, inclusiv inspectorul general de la acea vreme, Bogdan Despescu, care a fost demis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here