Polițistul local care i-a bruiat lui Nicușor Dan conferința de presă, judecat pentru luare de mită

Agentul de la Poliția Locală a Sectorului 5 care l-a împiedicat pe Nicușor Dan să-și țină conferința de presă, joi, dirijând mașinile de gunoi să se învârtă în cerc, a fost condamnat pentru luare de mită.

Informația a fost dezvăluită de consilierul Ciprian Ciucu, pe pagina sa de Facebook.

„Cine face presiuni asupra lui Nicușor Dan, cine a pus mâna pe administrația locală din București… un condamnat pentru luare de mită și trafic de influență. A dirijat traficul ca să faciliteze bruiajul!

Numele lui este Petculeț Stelică-Iulian, angajat al Poliției Locale sect 5, soția lui este angajată la Poliția Locală București. Petculeț a fost angajat în decembrie 2019 la Poliția Locală Sector 5. Înainte a lucrat la Poliția Locală a Municipiului București, unde a comis-o.

Voi înțelegeți cum arată polițiile locale din București?

Polițistul a fost condamnat pentru înșelăciune si luare de mită. A fost arestat după ce a fost condamnat, chiar la terminarea turei de noapte pe care o efectuase la sediul din aleea Suter. Condamnarea i s-a tras in urma plangerii unei femei care i-a dat bani sa faciliteze fiicei sale intrarea in poliție.

Vedeți dovada la comentarii”, a scris Ciprian Ciucu.

Nicușor Dan, candidat susținut de PNL și USR pentru Primăria Capitalei, a fost împiedicat, joi dimineață, să-și țină conferința de presă organizată pe strada Progresului din Sectorul 5, în cadrul căreia urma să discute despre proiectele de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General, precum și despre problemele sectorului 5 și Planul Urbanistic Zonal.

Candidatul la Primăria Capitalei a fost bruiat minute în șir, în timpul declarațiilor, de claxoane și mașini de salubrizare, care au mers în cerc și i-au stropit cu dezinfectat atât pe Nicușor Dan, cât și pe jurnaliștii prezenți.

Mai mult decât atât, un polițist local dirija traficul astfel încât mașinile de la Salubritate, care purtau însemnele primarului din Sectorul 5, social-democratul Daniel Florea, să se poată învârti în cerc.

Întrucât nu a găsit înțelegere la reprezentanții Poliției Locale, Nicușor Dan a cerut ajutorul polițiștilor de la Rutieră, care, în final, i-au amendat pe șoferii de la Salubritate. De asemenea, Nicușor Dan a spus că va depune plângere pentru tulburarea liniștii publice.

Am venit aici să vorbesc de dezvoltare, de metrou, de locuri de muncă, de conexiunea cu Măgurele. Iată PSD-ul mineriadelor, PSD-ul lui 10 august care nu e în stare să asculte faptele contrare.

Dar, pentru că aici este un reprezentant al statului, al poliției, vă invit să legitimăm polițistul care nu a semnalat că este o gravă perturbare a ordinii publice!”, a spus Nicușor Dan.

Potrivit Digi24, polițistul local Stelică Petculeț, care dirija traficul astfel încât mașinile să se poată învârti în cerc, lucrează la Poliția locală din Sectorul 5 din decembrie 2019. Anterior, a fost angajat la Poliția locală a municipiului București.

Petculeț este inculpat într-un dosar de mită în formă continuată. A fost trimis în judecată, în 2011, după ce, potrivit procurorilor, și-ar fi recunoscut fapta, respectiv, că a primit mită 2.250 de euro pentru a interveni în soluționarea favorabilă a unui dosar penal.

Ulterior, în 2012 a primit 1.800 de euro pentru a-l scăpa pe un cetățean de suspendarea permisului de conducere, iar 2013 – 1.450 de euro tot pentru o intervenție pentru un șofer care rămăsese fără permisul de conducere.

Agentul a fost trimis în judecată, dosarul s-a judecat, și a primt o sentință finală. Potrivit Digi24, alte două persoane au fost condamnate la închisoare în același dosar, însă polițistul local a scăpat, după ce ar fi făcut un acord de recunoaștere a vinovăției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here