”Polițistul lui Ponta” a demisionat din USR, în urma scandalului mediatic

Fostul șef al Poliției Gorj, Viorel Salvador Caragea, poreclit ”Polițistul lui Ponta” de europarlamentarul USR Clotilde Armand, a demisionat miercuri din USR la nici 24 de ore de la intrarea în partid, după ce presa a relatat că acesta a fost cercetat disciplinar pentru acuzații grave care însă nu s-au confirmat.

În contextul articolelor de presă apărute astazi, Radu Miruţă presedintele USR Gorj, a avut în această după-amiază o discutie cu domnul Viorel Salvador Caragea în urma căreia, chiar dacă acuzele aduse nu au fost demonstrate, domnul Caragea a decis să-și dea demisia din partid pentru a nu prejudicia imaginea USR. Obiectivul USR este schimbarea României de jos în sus, din satele, comunele și orașele noastre, printr-o politică bazată pe onestitate și principii, deschisă față de comunitate”, se arata intr-un comunicat de presa USR Gorj.

Biroul Executiv al USR Gorj a acceptat, marți, înscrierea în partid a fostului șef al Inspectoratului Județean de Poliție Gorj, Viorel Salvador Caragea, anunță presa locală. La scurt timp după ce s-a pensionat din Poliție, Caragea a candidat, ca independent, la alegerile parțiale din iunie 2017, pentru postul de primar al municipiului Târgu-Jiu și a reușit să se claseze pe locul al treilea, devansând candidații USR, PMP și ALDE.

În 2013, fostul ministru de Interne Radu Stroe a dispus cercetarea disciplinară a lui Caragea, la acea vreme șef al Poliției Gorj, după un val de plângeri la adresa sa. Salvador Caragea nu a fost sancționat în niciun fel. El era acuzat de mai multe abuzuri, reclamațiile fiind făcute chiar de oamenii pe care îi avea în subordine, dar și de alți cetățeni din județ. Acuzațiile neconfirmate se referau la presiuni asupra angajaților săi și asupra oamenilor de afaceri din Gorj. Printre acuzațiile care i s-au adus lui Salvador Caragea s-a numărat și hărțuirea sexuală a unor femei de afaceri, luarea de mită, cumpărarea de influență, dar și relații de prietenie cu anumiți interlopi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here