Polițistul-torționar Șeicaru, care a protestat recent pentru un salariu mai mare, prieten al Guvernului Tudose, inamic al Guvernului Cîțu

Unul dintre cei trei polițiști de la Secția 16 București aflați în arest preventiv după decizia de vineri a instanței, Viorel Constantin Șeicaru este considerat de procurori ca fiind principalul instigator al grupului de 9 polițiști care în septembrie 2020 au răpit și torturat doi bărbați care i-au întrebat de ce nu poartă mască. Șeicaru este unul dintre cei trei polițiști de la Secția 16 București aflați acum în arest preventiv după decizia de vineri a instanței, scrie ziaristii.com.

În calitatea de prim-vicepreședinte al Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP), înființat și controlat de Iulian Surugiu, Viorel Șeicaru a participat recent la mai multe proteste ale polițiștilor împotriva Guvernului Cîțu.

Șeicaru a postat pe contul său de Facebook mai multe fotografii de la mitingurile din ianuarie, din Piața Victoriei și de la sediul Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Trecuseră doar 4 luni de bătăile și tortura aplicate de același Șeicaru, în cel mai pur stil interlop, unor oameni nevinovați.

Pe 13 ianuarie, Șeicaru publica poze din fața Palatului Victoria, cu specificația: La Guvernul României. Alături, polițistul-sindicalist scria: „Când dialogul eșuează, protestul primează!

În ziua de vineri, 29.01.2021, la ora 09.00, în fața sediului MAI așteptăm să ni se alăture orice polițist, indiferent de sindicatul din care face parte. Nu suntem cerșetori! Ne cerem doar drepturile prevăzute de lege”.

Concret, „drepturile prevăzute de lege” însemnau salarii mărite și sporuri umflate, în condițiile în care România se sufocă sub presiunea crizei medicale și a celei economice.

Pe 23 ianuarie, Viorel Șeicaru promova încă o dată protestul programat a avea loc 6 zile mai târziu. Liderul sindical atașa un colaj de fotografii de la un al protest, desfășurat anterior la Palatul Parlamentului.

„29.01.2021 – ora 09.00, în fața M.A.I. Protestam față de decizia Guvernului Cîțu de a îngheța salariile polițiștilor. Ne dorim un salariu minim corelat cu creșterea prețurilor de consum. De asemenea, solicităm abrogarea art. 7 din OUG 226/2020 care anulează indexarea pensiei militare cu rata inflației.”

Și a venit ziua de 29 ianuarie. Viorel Șeicaru s-a pozat mândru în fața polițiștilor aduși în fața sediului MAI și a mesajului de pe o pancartă: „Suntem prizonierii incompetenței voastre”.

Asta cu „prizonierii” sună ciudat în preajma lui Șeicaru, cel care cu câteva luni în urmă luase prizonieri doi cetățeni…

Cu portavocea sindicală în mână, Șeicaru e urmat de polițiștii care afișează mesaje de genul: „Legea trebuie respectată, nu prin ordonanțe mutilată”.

Una dintre victimele polițiștilor conduși de liderul sindical Viorel Șeicaru a anunțat, prin intermediul avocatului său, că în urma torturii și a umilințelor la care a fost supus va cere daune morale de 500.000 de euro.

Mândru că a stat la masă cu PSD-istul Tudose 

Pe 7 aprilie 2019, când România era condusă formal de Guvernul Dăncilă și efectiv de Liviu Dragnea, iar ministru de Interne era Carmen Dan, Viorel Șeicaru a postat pe Facebook două fotografii mai vechi, de la o întâlnire a sa cu premierul Mihai Tudose (PSD), cel care condusese Guvernul în perioada 29 iunie 2017 – 29 ianuarie 2018.

Ca aghiotant al liderului sindical Iulian Surugiu, Viorel Șeicaru făcea parte din delegația sindicală primită la Palatul Victoria de premierul Tudose.

De observat că sindicatele polițiștilor, ca majoritatea sindicatelor din România, se agită la mitinguri și proteste doar când nu se află PSD la guvernare.

1 COMENTARIU

  1. Nici dracu ni-i mai satura . Au salarii mari , ies la pensie la 40 de ani , ajuta la dezmembrarea Romaniei si vinderea tuturor activelor strategice , au tot felul de sporuri de hrana , de parca sunt porci si trebuie sa se ingrase etc . Abuzeaza romanul la fel ca taicasu militianu , ba chiar mai mult ca daca in trecut ii faceai plangere la partid se mai astampara , astazi vad ca au facut pangeri o gramada de oameni si deabea dupa 6 luni de la ultima distractie de pe sectie ,au incuvintat trimiterea in judecata . Oamenii astia conduc Romania de la revolitia in jurul cozii , si deacea avem o tara construita dupa seama, pofta si mintea lui Garceaboy.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here