Ponta dezvăluie înțelegerea pe care a încercat să o facă Guvernul cu Kovesi și Rovana Plumb

Guvernul condus de Viorica Dăncilă a susținut-o pe Laura Codruța Kovesi la votul din Consiliu (COREPER), deoarece spera să convingă Opoziția să o susțină pe Rovana Plumb pentru postul de comisar. Dezvăluirea a fost făcută de Victor Ponta, într-un interviu pentru Digi24.

Fostul premier a mai afirmat că Viorica Dăncilă știa că Luminița Odobescu, ambasadorul României la UE, va vota în COREPER pentru Laura Codruța Kovesi, dar că a ascuns acest lucru de colegii de partid, deoarece s-a temut de reacția lor.

Doamna Mănescu a spus hai, domnule, uite, noi, Guvernul, o votăm pe Kovesi și votați și voi (n.red. pentru Rovana). Doar că nu s-a mai făcut, că doamna Dăncilă, după ce a fost dată de gol… Doamna Mănescu sunt convins că a făcut această negociere cu acordul doamnei Dăncilă. Care doamnă Dăncilă era la CEx, când ați întrebat-o dvs, presa, și în mod clasic a mințit, a zis nu, nu e adevărat, cum?! A fost o tentativă eșuată de negociere. Doamna Dăncilă, în fața CEx-ului, a spus invers. De altfel, de multe ori… ”, a declarat Victor Ponta la Digi24.

Scorul în Consiliu pentru Laura Codruța Kovesi a fost 17 pentru și 5 împotrivă (doar 22 de state UE au aderat la Parchetul European). Fosta șefă a DNA a devenit atunci propunerea comună a PE și CE pentru funcția de procuror-șef european. Instituția pe care o va conduce Kovesi, EPPO, ar trebui să-și înceapă activitatea în 2020.

În schimb, candidatura Rovanei Plumb este în dubii, după ce a picat la proba analizei declarației financiare în Comisia JURI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here