Popularitatea lui Joe Biden, în scădere – sondaj

Foto: Joe Biden/ Unsplash

Popularitatea preşedintelui Joe Biden este în scădere, americanii contestând în principal modul în care el a gestionat pandemia şi situaţia economică, potrivit unui sondaj The Associated Press – NORC Center for Public Affairs Research, preluat de News.ro.

În iulie, două treimi dintre americani au fost de acord cu măsurile luate de el în contextul pandemiei, însă acum doar 54% dintre ei îi aprobă acţiunile.

Per ansamblu, activitatea lui Biden de până acum este aprobată de 54% dintre americani, faţă de 59%, luna trecută.

Deşi este un rating relativ solid pentru un preşedinte aflat în primul an în funcţie, având în vedere polarizarea politică a naţiunii, este un semn îngrijorător pentru Biden, care se confruntă cu cele mai importante provocări, pe plan intern şi internaţional, din mandatul său.
Luna trecută, 66% dintre americani au aprobat acţiunile lui legat de pandemie, acum totalul acestora a scăzut cu 12 puncte.

Declinul coincide cu deteriorarea situaţiei din Afganistan, pe fondul retragerii trupelor americane şi preluarea puterii de către talibani, pe 15 august.

Sondajul a fost realizat în perioada 12 – 16 august, pe un eşantion reprezentativ de 1.729 de adulţi.

Americanii sunt împărţiţi privind modul în care Biden gestionează problemele de politică externă (47%, de acord; 51%, în dezacord) şi de securitate naţională (52%, de acord; 46%, în dezacord).

Legat de economie, 49% sunt de acord cu modul său de acţiune (faţă de 57%, luna trecută) şi tot atâţia dezaprobă acum măsurile lui.

Cum stă Biden în sondaje după retragerea din Afganistan și ce arătau cifrele când Ford aducea trupele acasă din Vietnam

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here