Portarul unei echipe portugheze, trimis în carantină chiar în pauza meciului

Rezerva de portar a echipei Belenenses, un club din suburbiile Lisabonei, a trebuit să părăsească banca, pentru a intra în carantină, în pauza meciului de sâmbătă cu Moreirense, din Prima Ligă portugheză.

La pauză, jucătorul (André Moreira) a primit ordin să părăsească terenul, prin decizia Autorităţii Naţionale de Sănătate şi a medicului Graça Freitas, care a indicat că criteriile pentru distanţă şi 15 zile de carantină nu sunt respectate”, se arată într-o declaraţie a Ligii de fotbal portugheze, citată de Le Parisien.

Moreira a împărțit camera cu un alt portar de la Belenenses, Joao Monteiro, care a avut un test pozitiv pentru coronavirus. Prin urmare, a fost în contact cu el în urmă cu mai puţin de o săptămână.

Săptămâna aceasta, portarul lui Belenenses a fost testat de mai multe ori – toate rezultatele fiind negative – şi i s-a dat acordul să joace.

Liga portugheză, împreună cu departamentul medical al clubului Belenenses, a oferit asistenţă medicală jucătorului André Moreira de-a lungul săptămânii. Având în vedere că jucătorul a avut rezultate negative pentru SARS CoV-2 la testele efectuate în 8, 9 şi 10 iulie, Dr. Filipe Froes şi-a dat acordul pentru participarea portarului la acest joc (sâmbătă) seara dintre Belenenses şi Moreirense”, potrivit unui comunicat de presă, relatează Mediafax.

Meciurile din Prima Ligă din Portugalia s-au reluat la finalul lunii mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here