Un jandarm a devenit preot pentru comunitățile în care sunt persoane cu deficiențe de auz, el urmând, astfel, calea aleasă și de tatăl său, preot. Colonelul Cezar Toma nu renunță, însă, nici la cariera militară, el fiind reprezentant al Jandarmeriei Române la Comisia Europeană, scrie Mediafax.

După 12 ani de carieră în Jandarmerie, colonelul Cezar Toma a devenit preot.

O slujire întru Dumnezeu, în sprijinul comunităților de surzi. A fost, de fapt, o chemare pe care Cezar spune că nu o poate explica în cuvinte. Un drum la biserica din Pitești unde tatăl său a slujit mai mulți ani, fiind și prima persoană surdă hirotonită preot în Biserica Ortodoxă Română, a pecetluit, de fapt, cărarea către un nou angajament”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Române.

Colonelul Toma a spus că „liniștea din timpul slujbei, pacea locului și a oamenilor de acolo, limbajul mimico – gestual în sine îmi ofereau un sentiment de apropiere față de tatăl meu și de Dumnezeu”.

În anul 2011, fără a renunța la Jandarmerie, colonelul Cezar Toma a hotărât să se înscrie la un program de Masterat în Misiune și Slujire în Limbaj Mimico – Gestual, pentru a-și îmbunătăți comunicarea în limba semnelor românești. La finalul studiilor, a fost hirotonit preot onorific, slujind în biserica din Pitești, destinată comunității surzilor din care face parte și mama lui, și unde își începuse misiunea de preot și tatăl său.

Colonelul jandarm nu renunță la cariera de militar, pe care o continuă cu succes. Din anul 2019, Cezar Toma este reprezentantul Jandarmeriei Române la Comisia Europeană de la Bruxelles, fiind detașat ca expert național în cadrul Direcției Generale Migrație și Afaceri Interne.

Pentru mine, Jandarmeria reprezintă un proiect de viață, o convingere proprie, un instrument de protecție destinat oamenilor și statului„, spune el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here