Povestea lui Eduard Rădăslăvescu, autorul euro-golului cu Cehia. A străbătut 600 de kilometri pentru a învăța fotbal de la Gică Hagi

Eduard Rădăslăvescu, mijlocaș de 17 ani legitimat la Academia Gheorghe Hagi, a reușit un gol superb, „trasor” de la 25 de metri direct în vinclul porții Cehiei U20, în partida câștigată de România U20 la Voluntari cu 2-1, scrie DigiSport.

Mijlocașul convocat de Bogdan Lobonț la U20 este la Academia Gheorghe Hagi de cinci ani, de când avea doar 12 ani și a decis să plece de acasă, de la Băile Herculane, de la aproape 619 kilometri, pentru a învăța fotbal la Ovidiu.

La finalul partidei în care a marcat un gol superb, Eduard Rădăslăvescu a recunoscut că plecarea de acasă nu a fost ușoară, nici pentru el, nici pentru părinți, însă acum, când rezultatele profesionale încep să se văd, totul are o altă nuanță.

”Eu sunt de la Băile Herculane, 600 de kilometri distanță. De la 12 ani stau singur acolo. Mi-am luat inima în dinți și am plecat de acasă fără părinți.

La început mi-a fost greu, dar mai aveam colegi din zonă și m-am acomodat repede. Mama a plâns cel mai mult când am plecat. Acum, când rezultatele se văd, sunt foarte bucuroși”, a declarat Eduard Rădăslăvescu.

De asemenea, Eduard Rădăslăvescu a transmis că exersează astfel de execuții, precum cea din meciul cu Cehia U20, constant, cu ajutorul lui Gheorghe Hagi.

”Exersez foarte mult la antrenament șutul. Mi-a arătat (n.r.- Gică Hagi) până acum multe execuții. Un meci foarte bun, am câștigat. Jocul a lăsat de dorit, dar pe parcurs creștem și arătăm din ce în ce mai bine. Sunt foarte fericit, mă ajută foarte mult că joc cu colegi mai mari decât mine.

Îi mulțumesc lui Mister pentru convocare și pentru încredere. O să creștem și cu siguranță o să vedeți jucători și la naționalele mai mari. Atât timp cât joc pentru România, nu contează la ce grupă o fac”, a transmis Eduard Rădăslăvescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here