Povestea vasluianului care a scăpat de o amendă după ce a demonstrat în instanță că nu era beat, ci… bâlbâit

justitie
Foto: Bill Oxford/Unsplash

Un bărbat a câștigat în instanță procesul deschis pentru anularea unei amenzi pentru un apel fals la 112. Bărbatul a demonstrat în fața judecătorului că este bâlbâit, și nu beat, așa cum a scris polițistul care a întocmit procesul verbal.

Apelul la 112 a fost făcut în ziua de 19 august. Bărbatul era la un vecin atunci când soția lui l-a anunțat că o persoană înarmată cu un topor a intrat în curtea lor și le-a luat fiul cu forța. Cu două luni în urma acestui moment, atât bărbatul cât și fiul acestuia fuseseră bătuți de același individ. 

Polițiștii ajunși la casa bărbatului l-au găsit pe fiul lui în curte. Aceștia au scris în procesul verbal că persoana care a apelat 112 era beată și apelul a fost nejustificat. Drept urmare, au amendat victima cu 500 de lei.

„S-a reținut în cuprinsul procesului verbal de contravenție că, în data 19.08.2019, ora 19.54, aflat sub influența băuturilor alcoolice, petentul a apelat 112 în mod nejustificat”, scrie în motivarea instanței.

Bărbatul a contestat însă acest proces verbal la Judecătoria Vaslui și dat în judecată, în același timp, Inspectoratul Județean de Poliție. Acesta a explicat că „fiind bâlbâit, lumea crede des că este băut”.

Procesul verbal al polițiștilor menționa și că bărbatul care a sunat la 112 mirosea a alcool și că fiul acestuia a plecat de bunăvoie de acasă.

Magistrații Judecătoriei Vaslui au decis că: bărbatul „nu a apelat în mod nejustificat numărul 112 pentru a determina intervenția agențiilor specializate de intervenție, ci a făcut-o în considerarea elementelor de fapt care îi fuseseră aduse la cunoștință de soția sa, precum și pe fondul unei stări conflictuale anterioare (…) faptul că agentul constatator a arătat că petentul se afla sub influența băuturilor alcoolice, nu atrage de plano considerarea drept alertare falsă a agențiilor specializate”.

Drept urmare, amenda de 500 de lei pe numele bărbatului a fost anulată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here