Predoiu laudă candidații la funcția de procuror general: Au demonstrat profesionalism şi valoare

Sursa: INQUAM/Octav Ganea

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu afirmă, după interviurile pentru postul de procuror general, că toţi candidaţii au demonstrat profesionalism şi valoare şi că urmează deliberarea cu privire la tipul de lider necesar, în funcţie de ceea ce s-a întâmplat, bine sau rău, în ultimii 10-15 ani în Ministerul Public şi ceea ce e de făcut în următorii trei ani.

”S-au încheiat interviurile pentru funcţia de procuror general al României, organizate de Ministerul Justiţiei. Respect pentru toţi candidaţii! Au demonstrat profesionalism şi valoare atât la interviu, cât şi la lucrările scrise. Parchetele şi justiţia au nevoie în continuare de ei în prima linie, dincolo de rezultatul selecţiei. Sper ca cei care nu vor fi propuşi pentru numire, să nu uite cele de mai sus. Acum, după ce s-a lămurit că toţi îşi cunosc meseria de procuror şi au vocaţia de lider, urmează, mai întâi, deliberarea cu privire la ce tip de lider este nevoie, în funcţie de ceea ce s-a întâmplat, bine sau rău, în ultimii 10-15 ani în Ministerul Public şi ceea ce este de făcut în următorii 3 ani şi mai bine în Ministerul Public”, scrie Predoiu pe Facebook.

El subliniază că refacerea şi modernizarea Ministerului Public vor cuprinde un ciclu mult mai lung decât următorii 3 ani şi fiecare etapă va avea cerinţele şi provocările ei.

”Voi revedea dosarele de candidatură, în special, acum, proiectele de management, voi revizita notiţele de interviu şi de discuţii cu membrii comisiei. Apoi, voi lua o decizie, în termenul fixat.

Încă odată, mulţumesc candidaţilor! Mulţumesc şi membrilor comisiei de interviu, ale căror întrebări şi consideraţii ulterioare m-au sprijinit să îmi clarific şi verific unele constatări personale sau mi-au provocat reflecţii binevenite”, anunţă ministrul.

El se declară convins că lucrurile vor evolua în aceeaşi parametri buni şi în cadrul interviurilor pentru celelalte funcţii.

Opt candidaţi aspiră la postul de procuror general, interviurile derulându-se pe parcursul a două zile, marţi şi miercuri. Joi au loc interviurile pentru şefia DNA, care vor fi urmate de cele pentru conducerea DIICOT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here