Premiată în noiembrie 2021 de către Prefectura Iași pentru succesul campaniei de vaccinare, o doctoriță din Neamț vaccina de fapt la ”chiuvetă”. Cât costa ”procedura”

Polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, efectuează un număr de 25 de percheziții la domiciliile unor persoane din județele Neamț și Iași, suspectate de săvârșirea unor infracțiuni de fals și corupție în legătură cu obținerea în mod ilegal a unor certificate care să ateste vaccinarea anti-COVID-19. Potrivit unor surse, sunt vizate cadre medicale din Ciohorani, iar un vaccin fals ar fi costat 500 de lei, informează ziaruldeiasi.ro.

Conform surselor „Ziarului de Iași”, doctorița vizată de către ancheta polițiștilor din Neamț este Daniela Bejan, care este de mai mulți ani medic de familie în comuna Daniela Bejan, .

Medicul cercetat penal după ce a eliberat certificate ilegale de vaccinare a fost premiat în noiembrie 2021 de către Prefectura Iași pentru succesul campaniei de vaccinare pe care o derula în comună.

Nu am avut nicio suspiciune pentru că, înainte de a da aceste distincții, am solicitat o verificare sumară – nu în scris, ci informal – de la instituțiile care se ocupă cu aceste aspecte. Am vrut să văd dacă sunt suspiciuni fiindcă apăruseră deja discuțiile despre cazuri cu vaccinare fictivă prin țară. Am întrebat și mi s-a spus că nu există nicio suspiciune la medicii cărora voiam să le acord aceste distincții pe baza datelor furnizate de la DSP”, a declarat fostul prefect Marian Grigoraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here