Odată cu redistribuirea voturilor acumulate de partidele care nu au trecut pragul electoral, la Constanţa în premieră, doi candidaţi pe listele AUR, soţie şi soţ, debutanţi în viaţa politică, îşi vor adjudeca câte un loc de parlamentar, unul în Camera Deputaţilor şi celălalt în Senat.

Dănuț și Evdochia Aelenei, soț și soție, locuiesc în Năvodari. Soțul, viitorul deputat, este inginer electrotehnic de marină și are 59 de ani. Soția, viitor senator, a lucrat timp de 30 de ani, ca asistentă medicală. Ultimii patru şi i-a petrecut la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, în secția ATI. În prezent, se ocupă de pensiunea pe care o au în Mamaia sat.

Deputatul Aelenei nu este la prima competiție electorală. În septembrie 2020, a candidat pentru funcţia de primar al orașului Năvodari. Performanța lui a fost de-a dreptul catastrofală. A luat doar 180 de voturi. În AUR s-au înscris în luna iunie, când au găsit pe Facebook pagina partidului şi, după cum au declarat site-ului Express Sud-Est, ”au început să studieze mai bine valorile şi doctrinele partidului.” Pe atunci, filiala AUR din Năvodari număra fix șapte membri

Cazul soților Aelenei nu este singular. Pe listele AUR s-au regăsit, în total, 27 de perechi tată-fiică, tată-fiu, mamă-fiică, mama-fiu, frate-soră, frate-frate pe listele partidului. A existat și un caz în care pe liste s-au aflat soțul, soția și soacra.

Conform filialei judeţene a PNL, la Constanţa, Dănuț și Evdochia Aelenei au reușit să intre în Parlament după redistribuirea voturilor obţinute de partidele care nu au trecut pragul electoral, pentru că Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a acumulat procentele necesare pentru obţinerea a celui de-al doilea mandat de senator, notează Agerpres.

Potrivit rezultatelor finale, Partidul Naţional Liberal (PNL) a câştigat alegerile parlamentare în judeţul Constanţa, obţinând cu peste 6.600 de voturi mai mult decât Partidul Social Democrat (PSD) iar AUR s-a clasat pe locul patru, având mai multe voturi decât Partidul Mişcarea Populară şi Pro România la un loc.

Conform rezultatelor neoficiale, tabloul politic al parlamentarilor aleşi să reprezinte judeţul Constanţa la Camera Deputaţilor este următorul: Bogdan Huţucă (PNL), Mircea Banias (PNL), Marian Cruşoveanu (PNL), Bogdan Bola (PNL), Horia Ţuţuianu (PSD), Cristina Dumitrache (PSD), Lucian Lungoci (PSD), Stelian Ion (USR), Cristina Rizea (USR-PLUS), Dumitru-Viorel Focşa (AUR), Dănuţ Aelenei (AUR).

La Senat ar urma să preia mandate: Septimiu Bourceanu (PNL), Evdochia Aelenei (AUR), Felix Stroe (PSD), Remus Negoi (USR), Mateescu Sorin Cristian (AUR). 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here