Premierul Israelului ordonă lansarea rapidă a injectării cu cea de-a patra doză de vaccin pentru anumite persoane

Foto: INQUAM/George Călin

Un grup de experți în sănătate a recomandat marți ca unii oameni să primească a patra doză de vaccin împotriva COVID-19, în timp ce Israelul se pregătește pentru un val de infecții cauzate de varianta extrem de contagioasă Omicron, informează The Times of Israel.

Prim-ministrul Naftali Bennett a salutat recomandarea experților și a ordonat oficialilor să pregătească o campanie de distribuire a vaccinurilor, aducând astfel Israelul pe primul loc în lume printre țările care au lansat vaccinarea cu a patra doză, pentru anumite grupuri de populație.

Experții, un organism guvernamental numit Pandemic Treatment Staff, au recomandat ca adulții cu vârsta peste 60 de ani și alte grupuri expuse riscului să primească a patra doză, după ce au așteptat cel puțin patru luni de la a treia doză.

86% dintre experții grupului de lucru au fost de acord cu decizia de vaccinare cu a patra doză.

Decizia necesită aprobarea finală din partea directorului general al Ministerului Sănătății, Nachman Ash, înainte de a intra în vigoare.

„Aceasta este o veste minunată care ne va ajuta să trecem prin valul Omicron care cuprinde lumea”, a spus Bennett într-un comunicat.

Bennett a spus că vaccinul suplimentar va fi administrat și lucrătorilor din domeniul sănătății.

Israelul a lansat anterior o a treia doză de rapel, lansând-o pentru grupurile expuse riscului, înainte de a extinde programul la populația generală câteva săptămâni mai târziu, înainte de o mare parte din restul lumii. Peste patru milioane de israelieni au primit a treia doză, din 9,3 milioane de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here