ludovic orban 19 noiembrie
Sursa: Guvernul României

Premierul Ludovic Orban spune că autoritățile vor anunța reguli de conduită care trebuie respectate și recomandări privind prevenirea transmiterii SARS-Cov-2 cu o săptămână înainte de ridicarea restricțiilor impuse prin ordonanțele militare.

Este clar că nu va mai există nicio restricție în ceea ce privește libertatea de circulație„, afirmă șeful Guvernului, care adaugă că speră că toți cetățenii să respecte măsura privind purtarea măștii de protecție în spațiile publice închise și că nu va fi nevoie să se aplice amenzi.

Primul ministru Ludovic Orban a spus, vineri, la Antena 3, că își dorește că nimeni să nu fie amendat pentru faptul că nu va purta masca în spațiile publice închise, după 15 mai.

Orban a mai spus că persoanele fără posibilități materiale vor primi din partea autorităților măști de protecție, în timp ce pentru cei care le pot achiziționa autoritățile fac demersuri pentru a asigura aprovizionarea din producția internă sau din importuri.

Este clar că nu va mai exista nicio restricție în ceea ce privește libertatea de circulație. (…) Eu sper să nu fie necesar să amendăm pe nimeni, chiar nu-mi doresc să amendeze Poliția sau Jandarmeria pe nimeni, obligativitatea purtării măștii în spații închise este rezultatul unei analize realizată de specialiști, a afirmat Ludovic Orban.

Întrebat cum vor acționa autoritățile pentru a-i determina pe oameni să păstreze distanța socială, Orban a spus că din 15 mai se va renunta „gradual” la măsurile restrictive și că în prezent fiecare astfel de măsură este analizată din punctul de vedere al riscului epidemiologic, dar și al efectelor economice.

Vom încerca să anunțăm măsurile cu cel puțin o săptămâna înainte de luarea măsurilor respective și să anunțăm recomandările pe care le facem și regulile pe care le stabilim în urma deciziilor de eliminare a restricțiilor„, a mai spus premierul.

El a susținut că sunt „semnale pozitive” în ceea ce privește modul în care evoluează epidemia în România.

„Evoluția din ultimele zile ne dă semnale pozitive. Asta nu înseamnă că trebuie să ne relaxăm. Am crescut capacitatea de testare, în ultimele intervale de 24 de ore s-au efectuat testări pe peste 7.000 de persoane zilnic, numărul persoanelor diagnosticate pozitiv este sub 400 zilnic.

Asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm la comportamentul responsabil, în mare parte evoluția ulterioară va depinde de responsabilitatea fiecărui cetățean”, a mai spus Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here