Presa americană: SUA ar putea renunța la sancțiuni împotriva societății Nord Stream 2 AG. Reacția Rusiei

Rusia a declarat miercuri că întrevede posibilitatea ca SUA să renunţe la instituirea de sancţiuni împotriva societăţii NordStream 2 AG, calificând aceasta drept un pas spre îmbunătăţirea legăturilor dintre Moscova şi Washington, informează dpa, în contextul în care mass-media de stat ruse, între care agenţia de presă oficială TASS, citează o informaţie apărută în acest sens pe portalul Axios, potrivit Agerpres.

Dacă informaţia din mass-media americane privind „renunţarea la sancţiuni” se confirmă, atunci „un dram de normalitate se prefigurează în politica SUA”, a declarat ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov pentru agenţia de presă Interfax.

Portalul Axios, citând surse anonime, a dezvăluit marţi că administraţia preşedintelui Joe Biden ar putea să renunţe în curând la sancţiunile împotriva entităţii responsabile cu proiectul construcţiei gazoductului submarin aproape finalizat, Nord Stream 2 AG, în care compania rusă Gazprom este acţionar majoritar.

Motivul acestei decizii este recunoaşterea că Nord Stream 2, care va livra gaze ruseşti în Uniunea Europeană printr-un terminal din Germania, este finalizat în proporţie de 95%, iar singura modalitate de a opri proiectul ar fi să se ia măsuri împotriva Germaniei, unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai Washingtonului, potrivit Axios.

Conform Axios, în timp ce societatea responsabilă de construcţia gazoductului nu va fi sancţionată, alte entităţi implicate în acest proiect se vor confrunta în continuare cu măsuri punitive din partea SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here