Presa de la Beijing a afirmat că „China trebuie să se pregătească pentru un război nuclear cu Statele Unite”. Editorialistul Hu Xijing de la publicația chineză Global Times a scris că, în prezent, China „este reținută strategic și ar fi indicat că țara să-și mărească capabilitatile nucleare, pentru a rezista SUA”, într-un eventual conflict, potrivit Daily Wire, scrie ziare.com.

Avem multe sarcini urgente, dar una dintre cele mai importante este să continuăm să creștem rapid numărul focoaselor nucleare și al rachetelor strategice, precum Dongfeng 41, cu rază lungă de acțiune.

Trebuie să fim pregătiți pentru o confruntare de mare intensitate între Statele Unite și China, moment în care numărul mare de rachete DF-41, JL-2 și JL-3 va însemna coloana vertebrală a strategiei noastre. Rachetele noastre nucleare ar trebui să fie atât de multe, astfel încât elita americană să tremure la gândul confruntării militare cu China”, a continuat Hu.

China îl avertizează pe Joe Biden, legat de ancheta CIA privind laboratorul de la Wuhan: America se va confrunta cu „Waterloo”

Sursa citată susține că numai de pe o asemenea poziție s-ar putea gestiona cu calm diferențele dintre China și SUA, putandu-se evita o luptă, pe plan militar. Se remarcă faptul că Beijingul resimte ostilitatea Statelor Unite, pe plan internațional, propunandu-se ca țara lor să-și folosească puterea pentru a preîntâmpina riscurile unei confruntări cu America.

De cealaltă parte, comandantul Forțelor strategice ale Statelor Unite (STRATCOM), amiralul Charles Richard a avertizat în februarie, că armata Statelor Unite trebuie să-și schimbe abordarea, atunci când este vorba de folosirea armelor nucleare, astfel încât Washingtonul „să fie pregătit pentru un conflict”.

Întâlnirea Biden – Putin, miza uriașa de la Geneva: Care sunt obiectivele SUA și ale Rusiei

Oficialul american s-a arătat îngrijorat de amenințările globale, care sunt cât se poate de plauzibile, în prezent. „Există o posibilitate reală ca o criză regională cu Rusia sau China să escaladeze rapid într-un conflict, care să implice armele nucleare„.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here