Presa israeliană: Cabinetul de război a decis să riposteze în forţă la adresa Iranului. Este puţin probabil ca un atac israelian să aibă loc astăzi

Sursa: The Times of Israel

Cabinetul de război din Israel a luat decizia de a riposta „clar şi puternic” împotriva Iranului pentru atacul cu rachete şi drone de sâmbătă seara, relatează postul de televiziune israelian Canal 12, citat de The Times of Israel.

Răspunsul va fi menit să transmită mesajul că Israelul „nu va permite ca un atac de o asemenea amploare împotriva sa să treacă fără reacţie”, potrivit Canal 12, relatează News.ro.

Răspunsul va fi, de asemenea, menit să arate clar că Israelul nu va permite iranienilor să „stabilească ecuaţia” pe care au încercat să o afirme în ultimele zile. Aceasta pare a fi o referire la avertismentul Iranului că viitoarele lovituri israeliene asupra teritoriului iranian, inclusiv asupra sediilor sale diplomatice internaţionale, vor fi de acum înainte din nou întâmpinate cu lovituri iraniene de represalii asupra Israelului.

Sursa citată mai spune că ministrul apărării Yoav Gallant şi şeful Statului Major al forţelor armate israeliene (IDF), Herzi Halevi, consideră că este necesar ca Israelul să răspundă, dar fără a afecta coaliţia condusă de SUA care a ajutat Israelul să se apere împotriva atacului iranian.

Potrivit Canal 12, Israelul nu doreşte ca răspunsul său să declanşeze un război regional. În plus, Israelul intenţionează să îşi coordoneze acţiunea cu SUA.

Cabinetul de război este programat să se reunească din nou marţi, afirmă Canal 12, iar regulamentele Comandamentului Frontului Interior – care se referă la măsuri de precauţie ce vizează populaţia – nu au fost modificate, ceea ce indică faptul că este puţin probabil ca un atac israelian să aibă loc chiar luni, conchide The Times of Israel.

Citiți și Axios: Ministrul israelian al Apărării i-a spus şefului Pentagonului că Israelul nu are de ales şi trebuie să riposteze la atacul iranian / WSJ: Răspunsul ar putea veni curând, poate chiar luni

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here