Președintele Consiliului de Afaceri Româno-American (AMRO), Eric Stewart, a transmis, după discuțiile de la Washington dintre Donald Trump și Klaus Iohannis, o notă în care a apreciat că aceste discuții deschid calea pentru investiții de zece miliarde de dolari.

România este unul dintre cei mai de încredere aliați democratici ai Americii oriunde în lume. Președintele Trump are o oportunitate excelentă de a consolida legăturile de comerț și cooperare care leagă cele două națiuni, afirmând dorința României de a se alătura OCDE și sprijinind propunerile pentru extinderea eligibilității programului Visa Waiver pentru a include țări meritoase, precum România. De aceste măsuri va beneficia economia americană, întrucât companiile americane au peste 10 miliarde de dolari în proiecte potențiale noi în România”, se arată într-o notă remisă la finalul întâlnirii de la Washington dintre președintele SUA, Donald Trump și omologul său român, Klaus Iohannis.

Această organizație a anunțat încă din 20 august că susține demersurile României de a intra în programul Visa Waiver. 

Consiliului de Afaceri Americano-Român, o organizație non-profit cu sediul la Washington, reprezintă companii din Fortune 500 care fac afaceri în România. AMRO are ca principală misiune îmbunătățirea relațiilor comerciale SUA-România și promovarea parteneriatelor dintre cele două țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here