Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe, a informat Administraţia Prezidenţială.

Camera Deputaţilor, for decizional în cazul acestei legi, a adoptat proiectul pe 18 decembrie, cu 288 de voturi ”pentru” şi 16 abţineri.

Proiectul de lege stabileşte următoarele domenii de reglementare pentru care se solicită abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare: finanţe publice, economie, energie şi mediu de afaceri, lucrări publice, dezvoltare şi administraţie, afaceri interne, transporturi, infrastructură şi comunicaţii, sănătate, cultură, fonduri europene, precum şi prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege.

Faţă de proiectul iniţial a fost eliminată posibilitatea Guvernului de a da ordonanţe în privinţa modificării şi completării OUG 64/2007 privind datoria publică, a Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, a Legii concurenţei nr. 21/1996. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here