Preşedintele Klaus Iohannis o primeşte marţi la Palatul Cotroceni pe Salome Zourabichvili, preşedintele Georgiei

Sursa: Facebook

Preşedintele României, Klaus Iohannis, o va primi marţi, 11 octombrie 2022, la Palatul Cotroceni, pe Preşedintele Georgiei, Salome Zourabichvili, cu ocazia vizitei oficiale pe care aceasta o efectuează în ţara noastră la invitaţia Preşedintelui României. Discuţiile vor viza modalităţile concrete de creştere a conectivităţii între România şi Georgia, cu valorificarea potenţialului de tranzit între Europa şi Asia al celor două ţări, în planul transporturilor, energiei şi contactelor interumane, transmite News.ro.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, vizita Preşedintelui Salome Zourabichvili la Bucureşti are loc în context aniversar, anul acesta România şi Georgia marcând 30 de ani de la restabilirea relaţiilor diplomatice.

Consultările politice ale Preşedinţilor Klaus Iohannis şi Salome Zourabichvili se vor concentra pe evoluţiile şi transformările recente la nivel regional şi internaţional, în special modificarea profundă a mediului de securitate al regiunii Mării Negre, pe fondul agresiunii Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.

De asemenea, vor fi abordate deciziile luate la Summitul NATO de la Madrid, cu relevanţă pe acest spaţiu, şi respectiv la Consiliul European din iunie de la Bruxelles referitoare la perspectiva europeană a Georgiei.

Discuţiile cu Preşedintele Salome Zourabichvili vor mai viza modalităţile concrete de creştere a conectivităţii între România şi Georgia, cu valorificarea potenţialului de tranzit între Europa şi Asia al celor două ţări, în planul transporturilor, energiei şi contactelor interumane.

La finalul convorbirilor, cei doi Preşedinţi vor semna Declaraţia comună privind stabilirea unui Parteneriat Strategic între România şi Georgia.

Georgia a anunțat că vrea să ceară ”imediat” aderarea la UE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here