Președintele Klaus Iohannis și soția sa au sosit la Palatul Buckingham, la recepția oferită de regele Charles al III-lea

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, precum și Pricipesa Margareta însoțită de Principele Radu participă, duminică seară, la recepția oferită de regele Charles al III-lea, la Palatul Buckingham, la care sunt invitați liderii mondiali care vor asista luni la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a.

Cei mai mulți lideri au ajuns la palat cu autocarele special puse la dispoziție de guvernul britanic, dar au existat și excepții. Președintele și prima-doamnă a Statelor Unite au străbătut Londra în limuzina lor blindată, Bestia. La fel au făcut și alți lideri din G7, ca președintele Franței Emmanuel Macron și soția sa Brigitte sau cuplul imperial japonez, relatează Digi24.

Este o operațiune de securitate fără precedent la Londra, unde la funeraliile reginei Elisabeta a II-a sunt așteptați 500 de demnitari străini în frunte cu șefi de stat de pe toate continentele, cu excepția Antarcticii. Președintele american Joe Biden și soția sa Jill, împăratul Naruhito al Japoniei și împărăteasa Masako, regii Spaniei și Suedie, președintele Franței Emmanuel Macron, președinții Consiliului și Comisiei Europene, Charles Michel și Ursula von der Leyen. Absenți sunt președintele rus Vladimir Putin (care nu a fost invitat), și președintele Chinei, Xi Jinping, în locul căruia a venit vicepreședintele.

Principesa Margareta și Principele Radu au ajuns la Londra sâmbătă 

”Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, şi ASR Principele Consort participă, duminică, la Palatul Buckingham, la recepţia de Stat, oferită de Regele Charles al III-lea şi de Majestatea Sa Regina Consort”, informează Familia Regală a României.

Margareta și Principele jpg

Sursa citată precizează că, în cursul serii, Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu, împreună cu Principesa Elena şi soţul său, Alexander Nixon, se vor închina la catafalcul Reginei Elisabeta a II-a, la Parlamentul Britanic, în Westminster Hall, potrivit Agerpres. 

Custodele Coroanei şi Principele Consort au sosit la Londra sâmbătă, pentru a participa la Funeraliile de Stat ale Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here