Președintele Macron și 12 miniștri, în vizită oficială în Spania, unde au loc manifestaţii împotriva reformei pensionării

Sursa: Facebook

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi o parte a Guvernului său urmează să efectueze o vizită la Barcelona, pentru a semna un tratat de prietenie cu Spania, la 19 ianuarie, în prima zi de manifestaţii împotriva reformei pensionării, transmite News.ro.

Cotidianul catalan La Vanguardia scrie că Emmanuel Macron şi 12 miniştri francezi urmează să participe, la 19 ianuarie, la un summit francezo-spaniol, la Barcelona.

Guvernul a anunţat că premierul Elisabeth Borne urmează să nu-l însoţească pe Emmanuel Macron la summit, pentru ca cei doi reprezentanţi ai Executivului să nu se afle în afara teritoriului francez în acelaşi timp, iar unul să gestioneze situaţia din ţară.

Din delegaţia lui Macron urmează să facă parte miniştrii Apărării Sébastien Lecornu, Justiţiei Éric Dupond-Moretti, Muncii Olivier Dussopt, Educaţiei Pap Ndiaye şi însărcinat cu Afaceri Europene Laurence Boone.

Autorităţile spaniole pregătesc de mai multe luni acest eveniment, care s-a lovit de unele divergenţe între cele două ţări, potrivit unor surse diplomatice citate de AFP, în dosarul gazoductului ”MidCat”, un subiect soluţionat recent printr-un acord.

Franţa şi Spania urmează să semneze joia viitoare un ”Tratat de prietenie şi cooperare” care, potrivit Guvernului spaniol, urmează să poarte numele de ”Tratatul de la Barcelona”.

Potrivit Madridului, acest act urmează să oficializeze o apropiere de Paris, după modelul cuplului francezo-german sau a ”Tratatului de la Quirinal”, ratificat de Franţa şi Italia în noiembrie 2021.

 

VIDEO | Răspunsurile lui Macron la: Ai mulţi bani? / Ești de dreapta? / Ce crezi desre Putin? / Cum au reacționat părinții la relația cu Brigitte?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here