Președintele Poloniei: Utilizarea armelor chimice în Ucraina ar schimba în întregime datele problemei, iar NATO va trebui să se gândească serios ce are de făcut

Sursa: Wikimedia

Utilizarea armelor chimice de către Rusia în Ucraina ar schimba în întregime datele problemei, iar NATO va trebui să se gîndească serios ce are de făcut, a afirmat preşedintele polonez, Andrzej Duda, în cadrul unui interviu acordat BBC, duminică.

”Acest lucru este ceva ce lumea nu a mai văzut la această scară de la cel de-al Doilea Război Mondial”, a răspuns el, întrebat dacă consideră că preşedintele rus Vladimir Putin s-ar putea pregăti să folosească arme chimice.

”Dacă mă întrebaţi dacă Putin poate folosi arme chimice, cred că Putin poate folosi orice chiar acum, mai ales când se află în această situaţie dificilă. Din punct de vedere politic, el a pierdut deja acest război, iar din punct de vedere militar, nu îl câştigă”, a subliniat liderul polonez.

Întrebat dacă o astfel de utilizare ar putea determina o intervenţie a NATO, el a spus: ”Bineînţeles că toată lumea speră că nu va îndrăzni să facă acest lucru, dar…©.

”Cu siguranţă, (NATO)… ar trebui să se aşeze la masă şi chiar vor trebui să se gândească serios ce să facă, pentru că atunci începe să fie periculos, nu doar pentru Europa…, ci pentru întreaga lume”, a conchis preşedintele Duda.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here