Preşedintele Sindicatului Liber din Metrou, Ion Rădoi, audiat la DNA

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Preşedintele Sindicatului Liber din Metrou, Ion Rădoi, a fost audiat, miercuri, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, într-un dosar privind fapte de corupţie din perioada 2018 – 2021. Totodată, procurorii DNA au efectuat în cursul zilei mai multe percheziții la sediul USL Metrou, precum și la reședința lui Rădoi.

Surse judiciare au precizat, pentru Agerpres, că percheziţii au avut loc şi la sediul Sindicatului Liber din Metrou, la Primăria Sectorului 3 şi a Sectorului 5, dar şi la locuinţa lui Ion Rădoi.

DNA a anunţat, miercuri dimineaţă, într-un comunicat transmis Agerpres, că procurorii de la Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2018 – 2021.

Miercuri, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în 16 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţele Prahova şi Ilfov, dintre care trei sunt sedii ale unor instituţii publice„, se menţiona în comunicat.

Percheziții la sediul USL Metrou și acasă la Ion Rădoi

Procurorii anticorupție au descins miercuri dimineață la sediul Unitatea – Sindicatul Liber (USL) Metrou, în dosarul deschis după plângerea penală făcută în primăvară de Ministerul Transportorilor, în urma grevei sindicalilștilor. Percheziții se fac și la locuințele mai multor persoane, inclusiv la reședința din Sinaia a liderului de sindicat Ion Rădoi, potrivit unor surse judiciare.

Procurorii DNA au descins și la sediile a două primării, respectiv la Primăria sectorului 3 și, respectiv, la Primăria sectorului 5.

Anchetatorii au ridicat documente în contextul în care în stații de metrou din aceste două sectoare încă funcționează spații comerciale, deși procesul de demolare a lor a început în aprilie.

DNA a făcut percheziții la sediul USLM și la mai multe locații, inclusiv la reședința lui Ion Rădoi din Sinaia, potrivit unor surse judiciare.

Perchezițiile au loc în dosarul în care conducerea Ministerului Transporturilor a făcut plângere la DNA încă din primăvară, după ce sindicaliștii au oprit circulația metroului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here